A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Székesfehérvár,
Ady E. u. 5.
Tel.: 22-789-279
Mobil: 20-411-8124
E-mail:
info@bio-zona.hu

 

 

 

 

K Ú R Á K

Legyünk fittek böjtöléssel

(ökológiai termesztésből származó tejsavas erjesztésű zöldségitalokkal)


Tapasztalja meg újonnan testét:
A szilárd élelem tudatos mellőzése elősegítheti a szellemi és lelki megtisztulást. Ha testünket tehermentesítjük a szilárd élelemtől, akkor megváltozik az anyagcsere. Testünk "takaréklángon" működik, mivel egy bizonyos ideig csak alacsony energiatartalmú folyékony élelmet veszünk magunkhoz. A böjtölés segít abban, hogy a lényegeset lássuk, mivel csökkenti a szerteágazó figyelmet.
A böjtölés egy testi és szellemi regenerációs szünetre hasonlít. Utána frissnek, élénknek és aktívnak érzi magát az ember. Ez jobb testi és szellemi teljesítőképesség motivációjához vezet. A test, szellem és lélek harmonikus összhangja hasonlít egy forráshoz, amelynek vizéből boldogan és tettre készen bukkanunk fel. Ez a belső harmónia virágzó külsőben mutatja magát, mivel a szépség - mint általánosan köztudott - belülről jön. A jó alak, a szimpatikus kisugárzás és a kiegyensúlyozottság által jól érezzük magunkat.

Tudnivalók a böjtölés előtt:
- Önállóan és professzionális vezetés alatt is böjtölhet. Azonban mindenképpen beszéljen orvosával aktuális egészségi állapotáról minden böjtkúra előtt.
- A böjt előfeltétele a nyitottság új tapasztalatokra, az akarat az önfegyelemre és az önálló elhatározás.
- A böjtölési idő előtt tervezzen böjtkísérő tevékenységeket. Csoportosan könnyebb böjtölni, mint egyedül. Cserélje ki tapasztalatait másokkal. Kerülje a zavaró külső hatásokat, mint például a túl sok határidő és ünnepi étkezések. Sportoljon a fittség elérése érdekében. A lelki és szellemi aktivitás is segíthet, mint például az irodalom vagy a művészet.
- Az első két napon nagyon nehéz kitartani. Utána a test már hozzászokott a böjtöléshez.

Miért tejsavas erjesztésű italokkal böjtöljünk?
A tejsavas erjesztésű zöldségitalok a természetes erjesztés által létrejött táplálkozás szempontjából értékes jobbra forgató (L+) tejsavat tartalmaznak. Ezt a test a Lactatdehydrogenase enzim segítségével alakítja át. Az anyagcsere szempontjából központi fontosságú. Az emberi szervezet átváltoztatja a tejsavat és az izmokban, májban, valamint a vörösvértestekben tárolja energiatartalékként. Az alapsav-háztartás irányítása szempontjából a tejsav kiegyenlítő szerepet játszik.

Az EOS Fitness-böjt csomag a következő zöldséglevekből áll:
- 2 üveg zöldségital
tejsavas erjesztésű zöldséglé frissen szüretelt zöldségből: cékla, sárgarépa, zeller, fekete retek és acerola-cseresznye (1%). Természetes A pro-vitamint tartalmaz.
- 1 üveg céklaital
Frissen szüretelt céklából, tejsavas erjesztéssel készül, 1% acerolalé tartalommal.
- 1 üveg savanyú káposzta ital
Friss savanyú káposzta természetes, préselt levéből, tejsavas erjesztéssel készül.
- 2 üveg sárgarépa ital
Frissen szedett sárgarépa természetes, préselt levéből, tejsavas erjesztéssel készül. Természetes A pro-vitaminban gazdag.

Az összes zöldségital koncentrátum, illetve cukor hozzáadása nélkül készül.
Az EOS zöldségitalok bio-minőségűek és ökológiai termesztésből származnak.

A böjt ideje alatt:
- áthangolódik az anyagcsere
- kitisztul az emésztési rendszer
- helyreállnak az emésztési folyamatok
- a szervezet mobilizálódik az önsegítő-intézkedésekhez
- felélénkül a belső kiválasztás
- leépül a salakraktár

Eredmény:
- Kipihentnek, megkönnyebbültnek, méregtelenítettnek (salaktalanítottnak) és emiatt különösen jól érzi magát.
- Testi frissességet tapasztal és új aktivitást bontakoztat ki.


Az EOS böjt-programot három szakaszban ajánljuk: a tehermentesítési napok, a böjtnapok, a böjt megszakítása. Böjtkísérő tevékenységek egészítik ki a programunkat.

1. Tehermentesítési napok
A böjtölési idő előtti napokon ésszerű 2-3 napot betervezni, amikor kevesebbet eszik. Sokkal tudatosabban egyen, mint rendszerint. Nagyon alaposan rágjon meg minden falatot. Ha az első teltségérzet jelentkezik, akkor fejezze be az étkezést. Részesítsen előnyben salátákat, gyümölcsöket, sovány túró- vagy joghurtételeket.
Naponta legalább 3 liter levet, teát vagy vizet igyon. Táplálkozzon ökológiailag bio-tápanyagokkal és lehetőleg mellőzze az élvezeti cikkeket, mint az alkohol, cigaretta, kávé vagy édesség. Az utolsó tehermentesítési napon, az előkészítési napon kezdődik a béltisztítás. A tejsavas erjesztésű savanyú káposzta italunkat ajánljuk. 1 üveggel igyon a nap során kb. 100 ml-es adagokban elosztva.

2. Böjtnapok
Egyéni becslés alapján 6-12 napot böjtölhet. Kezdők számára a tehermentesítési nap után 6 böjtnap elegendő.
A haladók a 6. böjtnap után tartsanak egy pihenőnapot, hogy a fehérjeháztartást kiegészítsék. Sovány túró- vagy joghurtételeket ajánlunk, amelyeket fűszerekkel, zöldségekkel vagy gyümölcsökkel finomíthat. Ezután további 6 napot böjtölhet az EOS Bio-zöldséglevekkel.

Az egyes böjtnapok
Az első böjtnapon a béltisztítás kerül előtérbe. Fontos szerepe van a böjtölés szempontjából, mivel testünk felerősítve foglalkozik a kiválasztással és a méregtelenítéssel.
A reggelt egy pohár langyos vízzel kezdje, amelyben egy teáskanál glaubersót old fel. Ismételje meg ezt este. Kiegészítően ajánlott a beöntés langyos vízzel illetve higított édesköményteával.
A következő böjtnapokon is figyeljen arra, hogy naponta egyszer beöntéssel kiürítse a bélrendszert. Segítségként szolgálhat a vízben feloldott glaubersó.

Mennyit kell inni a böjtölés ideje alatt?
Naponként kétórás időközönként igyon 7 adag zöldséglevet 125 és 150 ml közötti mennyiségben. A zöldséglevet beleértve legalább 3 liter folyadékot vegyen magához.
Kezdetben a zöldségitalt ajánljuk, mivel a tápanyagok széles skáláját tartalmazza. A böjtölési idő közepén a cékla és a sárgarépa ital a nagyon kedveltek a magas A pro-vitamin tartalom miatt. A böjtölési idő vége felé újra a zöldségitalt ajánljuk a sok tápanyag miatt, azért hogy testünk felépülését elősegítsük. Azok számára, akik a változatosságot kedvelik, a zöldségitalok más kombinációja is lehetséges.

Tipp: ha a böjtölés miatt fázna, akkor igya melegen az italokat. A lényeg, hogy ne engedje szomjúságérzet keletkezését.

Ha az ízek változatosságára és más élvezetekre vágyik, akkor a következőképpen lehet fűszerezni a zöldségleveket! receptek >>>

Böjtkísérő tevékenységek! ötletek, tippek >>>

3. A böjt megszakítása
Gratulálunk! A böjtölési idő véget ért. De figyelem, óvatosan kezdjen el újra enni. Hogy ne okozzunk kárt, szilárd élelemtől elszokott testünket kíméletesen kell átállítani a külső energia-felvételre. Saláták, gyümölcsök, könnyű gabonatáplálék vagy zöldségételek, tehát általában a zsírszegény ételek segítenek, hogy újra hozzászokjon az étkezésekhez. Tartózkodjon az erősen fűszerezett ételektől, hústól vagy puffasztó ételektől.

Mielőtt újra a régi alakromboló étkezési szokásokat felvenné, itt az ideje az új böjtölésnek. Vannak olyanok, akik évente kétszer böjtölnek. Nélkülözés és lemondás érzése nélkül érnek el észrevehetetlenül de mégis érezhetően egy olyan táplálkozásmódhoz, amelynél a jövőben alig lesz alak- és fittségi problémájuk. Ezt a jótettet a test, a szellem és a lélek számára az évről évre növekvő életkorral egyre jobban érzi.


BIO GYÜMÖLCSITALOK
- Ananászital
- Ananász-mangó-almaital
- Tiszta vagy természetesen zavaros almaital
- Alma-bodzaital
- Alma-meggyital
- Alma-sárgarépaital
- Alma-mangóital
- Sárgabarack-narancs-almaital
- Körteital
- Grapefruit ital
- Gyerek-koktél
- Multi ital
- Narancsital
- Piros szőlőital

BIO FRISSÍTŐ ITALOK (SZÉNSAVVAL)
- Narancs + acerola
- Bitter lemon

BIO TEJSAVAS ERJESZTÉSŰ ZÖLDSÉGITALOK
- Zöldségital
- Sárgarépa (karotta) ital
- Céklaital
- Savanyú káposzta ital

- Almaecet

 
Vissza a lap tetejére

 

:. Date: