A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult meg.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Székesfehérvár,
Ady E. u. 5.
Tel.: 22-789-279
Mobil: 20-411-8124
E-mail:
info@bio-zona.hu

 

 

 

 

R E C E P T E K


Ha az ízek változatosságára és más élvezetekre vágyik, akkor a következőképpen lehet fűszerezni a zöldségleveket:


1-2 teáskanál őrölt lestyán 250-300 ml-re.
A lestyán vitaminokat, illóolajokat, gyantákat és keserű anyagokat tartalmaz.

1-2 lapos teáskanál friss zsálya.
A zsálya értékes illóolajokat, thuiont, cserzőanyagokat (csersavat), keserű anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

1-2 szétnyomott fokhagymagerezd,
egy jókora csipet tengeri sóval ízesítve.
A fokhagyma illóolajokat, kénvegyületeket és vitaminokat tartalmaz. A szag ellen: 2 evőkanál frissen vágott petrezselyem, egy frissen reszelt alma vagy néhány borsmentaolaj-csepp.

1-2 púpozott teáskanál édesnemes (kaliforniai) paprika,
egy csipet tengeri sóval és egy csipet csípős rózsapaprikával ízesítve. A paprika kapsakutint, kapsaieint, kapsikolt, kapsicint, illóolajnyomokat, C vitamint, karotint és kapsicum-piros színezékanyagot tartalmaz.

1-2 teáskanál reszelt gyömbér,
plusz 1-2 teáskanál méz.
A gyömbér nagyon kedvelt az illóolajtartalma - gyömbérolaj, illetve a phellandral keményítő és gyanta miatt.

2-4 teáskanál frissen reszelt torma, egy csipet tengeri sóval és egy pár csepp friss citromlével ízesítve. A torma nagyon kedvelt a gyökérben és levelekben található glykosid sinigrin, a hyrosin enzim, a lebomló mustárolaj, a kálium, a kén, a vas és a kovasav miatt.


 

:. Date: